Позавчора Досвід

Фруктове підприємство зі Львівщини планує власне виробництво біометану

Виробник продукції торгової марки GADERIA ТОВ «Львівський Сад» планує побудувати власні біогазові установки. За сировину використовуватимуть відходи від переробки фруктів та інші органічні залишки.

Цей газ буде використовуватися для генерації електроенергії та тепла, що значно зменшить залежність підприємства від традиційних джерел енергії.

Про це ідеться на сайті компанії.

Підприємство розташоване поблизу села Стільсько.

«Ми прагнемо зробити наше виробництво максимально екологічним. Будівництво біогазової установки дозволить нам ефективніше використовувати органічні відходи та отримувати чисту енергію», — зауважив власник Михайло Купранець.

За його словами, біогазова установка стане важливою частиною стратегії компанії щодо переходу на екологічно чисті технології. Вона дозволить значно скоротити викиди вуглекислого газу та запровадити принципи циркулярної економіки у виробничий процес.

На площі понад 70 га ростуть 11 сортів яблук. Основну частину насаджень становлять Гала, Фуджі, Голден Делішес, Ред Джонапринц, оскільки саме ці сорти найкраще себе демонструють в умовах Львівщини.

Потрібна реклама на сайті Zemliak.com?