23 травня Досвід

Опалі яблука варто використовувати для добрива на городі

Коли вродило багато яблук, якась частина їх виявиться зіпсованою чи не придатною для переробки. Однак, викидати на смітник їх не варто поспішати — падалиця яблук згодиться добриво для городу.

З падалиці виходить хороше рідке підживлення, яке можна полити на грядки і поліпшити ґрунт, пише Zemliak.com.

«Щоб її зробити, необхідно набрати підлогу відра яблук або іншої ємності, а все інше місце залити водою. Тепер потрібно, щоб це все перебродило (близько 10-14 днів). Після цього прибираємо яблука і місце залити водою. Далі в цю рідину потрібно додати 10 крапель йоду (на кожні 10 л по 10 крапель). Все підживлення готове», — кажуть садівники.

Щоб покращити ґрунт, просто поливають грядку отриманим розчином, для цього слід розвести з розрахунку 1 л на 10 літ води.

Також восени, коли починається підготовка до нового сезону, яблука необхідно внести у ґрунт. Перед тим, як яблука внести в грядки, їх потрібно порізати на чверті. Класти їх у ґрунт слід на глибину багнета лопати. Разом із яблуками вносять золу.

А ще можна дозрілий опад насипати в теплицю з помідорами — вони почнуть швидше зріти. Яблука виділяють газ етилен, який стимулює помідори до дозрівання.

Читайте також: 

Добрива для городу та саду на SuperAgronom.com