15 січня Досвід

Фахівчиня з сільської ради виготовляє крафтові солодощі з овочей

Спеціалістка Близнюківської селищної ради, що на Харківщині, Олена Шаріпова заснувала власне підприємство — мануфактуру смаколиків «Трипівень».

Найпопулярніше з її виробів — варення з червоного перцю: воно солодке, але з гірчинкою, трошки полум’яне, розповідає ШоТам.

Ідея зародилася після повномасштабного вторгнення росії, коли жінка повезла дітей до родичів на Волинь у безпечне місце. У першу чергу це були пошуки місцевої ідентичності, чогось такого, що б людей приваблювало і запамʼятовувалося. Як у Львові є кава, у Близнюках — варення з перців. 

Усі інгредієнти місцеві, близнюківські: помідори, перці, часничок, мед, духмяні трави. Ну от хіба прованські трави в рецептах не звідси. 

«Почалися мої чаклування на кухні. Рецепт від куми, ідеї з інтернету, власні кулінарні фантазії, і в результаті з’явилася мануфактура ковбойських солодощів «Трипівень», — ділиться Олена.

Крафтовому виробництву лише кілька місяців. Готують тут у вільний час. Про прибуток поки не говорять: можуть продати одну баночку на тиждень, а можуть три за день. Тож іще навіть у нуль не вийшли після придбання сушарки для помідорів. Втім, цей маленький бізнес уже має благодійну складову: частину коштів від продажів Олена віддає односельцям, які плетуть сітки для військових. 

Чоловік Олени Рустам майже 10 років як боронить Україну від російських загарбників.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2024