10 травня Досвід

На конкурс Наша громада подали заявки майже 300 громад: голосування триває

На конкурс «Наша громада» надійшло 289 заявок від громад з усієї України. Із них 6 заявок не були прийняті, адже анкети не відповідали умовам конкурсу. У підсумку до голосування допущено 283 громади. 

Про це ідеться на офіційному сайті конкурсу «Наша громада».

Сам конкурс був організований телеканалами ICTV та СТБ у партнерстві з Українським кризовим медіа-центром у рамках Програми USAID  «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

До 7 травня включно команда конкурсу опрацьовувала всі отримані заявки, яких в останні дні надійшло дуже багато.

«За напрямами анкети розділилися таким чином: туризм — 78, культура — 47, екологія — 31, залучення молоді — 27, медицина та комунальна сфера — по 16, інклюзія, розвиток підприємництва та освіта —по 11, ініціатива для людей поважного віку — 10, а лідерство жінок — 2 заявки. Майже однаково розподілились заявки за типом громади: міських — 96, сільських — 95 і селищних — 92», — ідеться в офіційному повідомленні організаторів конкурсу.

Голосування за проєкти громад, які потраплять до наступного етапу конкурсу «Наша громада», проходитиме із 10 по 31 травня 2021 року. 

У фінал пройдуть 13 громад, проєкти яких отримають найбільшу підтримку за результатами інтернет-голосування. Ще 13 громад-фіналістів обере експертне журі.

Переможець конкурсу отримає грошовий приз у розмірі 500 тис. грн на втілення проєкту своєї громади.

Щоб підтримати проєкт громади, необхідно зареєструватись на сайті otg.fakty.com.ua через електронну пошту або сторінку у Facebook та проголосувати за відповідну громаду.