04 січня Досвід

У Тавричанській громаді надали квартиру для сімейного лікаря

Після тривалих пошуків у сімейну амбулаторію Тавричансьої громади на Херсонщині запросили на роботу лікаря — ним став Олег Глєбов із Вінниці. Лікар приступив до роботи в грудні і його вже забезпечили житлом, пише Новий день.

За словами сільського голови Сергія Ожго, у місцевій амбулаторії довгий час не було свого медика.

«Ми надали йому квартиру з меблями і всім необхідним для проживання. Маємо ще одну квартиру і дуже сподіваємось, що вдасться залучити ще одного сімейного лікаря, який теж потрібний нашій громаді», — розповів він.

Нещодавно амбулаторію оновили. Тепер серед найближчих планів — продовження реконструкції амбулаторії, будівництво спортивного комплексу і центру безпеки.

Потурбувались у Тавричанці й умовами для прийому пацієнтів: напередодні нового року в місцевій амбулаторії завершили перший етап реконструкції.

Замінили непридатну для експлуатації покрівлю, встановили нові вікна, відновили вимощення, облаштували ґанки і пандуси. В подальшому планують провести реконструкцію фасаду та його утеплення, сучасні приміщення, замінити водопровід, каналізацію та оновити системи опалення і вентиляції.

Після цих робіт будівлю амбулаторії хочуть зробити багатофункціональною і розмістити тут ресурсний центр, відділ освіти, культури, молоді та спорту та інші адміністративні установи.