22 серпня Бізнес у селі

У селі Товмачик подружжя виготовляє органічне варення з малини

У селі Товмачик Коломийської громади подружжя Руслана та Ірини заснували власну справу — виготовляють варення з малини без консервантів під брендом Малинова Фазенда.

На власній ділянці вони вирощують півгектара органічної малини та хочуть аби Малинова Фазенда стала новою локацією для сімейного відпочинку.

Про це ідеться  в сюжеті телерадіокомпанії НТК.

Підприємство створив Руслан Кулька. Минулого року він переміг у конкурсі стартапів та бізнес-ідей від міської ради. Отримані 50 000 гривень витратив на розвиток бізнесу. Купив автоклав, який значно допомагає із перероблюванням малини, та інший необхідний інвентар.

«Ми вирощуємо малину без гербіцидів без хімії. Варення готуємо самостійно дотримуючись сімейного рецепту тому коли вже відкрили посмакувати Малинове варення його слід зберігати у холодильнику», — наголошує Ірина.

У планах Руслана — розширення виробництва. Крім варення з ягоди хоче робити наливку, крем-мед та сублімовану малину. 

«Цьогоріч на врожай значно вплинула спека та все ж кущі малини витривалі рослини і плодоноситимуть орієнтовно до жовтня і перших морозів. Тому роботи на малиновій фазенді ще кілька місяців буде вдосталь», — ділиться подружжя.

Ще один запланований етап розвитку «Малинової фазенди» — агротуризм. У найближчих планах облаштування фотозони а згодом і організація дегустаційної програми.