02 серпня Бізнес у селі

Родина з села Костівці створила бізнес на індиках

Родина Збінських в селі Костівці на Житомирщині вирощує 1000 індиків на рік у своєму господарстві. Саме таку кількість птиці вони можуть виростити без найманих працівників. Добових індичат купують у Німеччині, а через півроку реалізують м'ясо під замовлення.

Про домашній бізнес на індиках ідеться в сюжеті Суспільного.

Зараз у господарстві родина має 350 індичок, а ще 700 мають отримати у серпні та вересні. Власник фермерського господарства Павло Збінський розповів, що він закуповує птицю в Німеччині за ціною 200 гривень за добове індиченя.

«Спочатку в нас було 40 індичат, потім 150, потім майже 500. І так потихеньку ми дійшли до цифри 1000 індиків на рік. Ми з 2014 року працюємо з найкращим виробником добових індичат у Європі», — каже Павло.

Дружина Павла Тетяна Збінська розповіла, що розводити індичок вони розпочали у 2009 році.

«У нас були і качки, і кури, і поросята. І гусочку одну нам підкинули, і кролики — все було. Але сталося так, що нам привезли 40 штук індичат, дали нам інструкцію, як їх годувати місяць. І так, очі бояться, а руки роблять. Дивишся на цей папірець і день за днем їх годуєш. Так, місяць минув, і ми побачили, що щось вдалося», — розказала Тетяна Збінська.

Індичу ферму родина доглядає власними силами. Кажуть, що залучати найманих працівників не планують.